Szokások megváltoztatása

Hogy telnek a napjaid a programban? Kihoztalak a komfortzónádból?
Tudom, hogy nehezeket kérek, de pontosan ezeket kell megcsinálnod a sikerhez!
Nem baj, ha nem sikerült, kezdd újra, tervezz újra, állj fel, menj tovább!
Egyetlen szabály van: soha, de soha ne add fel! Az apróbb kudarcok a SIKERED
kellékei! Azért történnek veled, hogy irányítsanak a célod felé! Figyelmeztetnek, hogy valamit
még nem csinálsz elég jól!

Olvasd figyelmesen!

A megfelelő testsúly valójában szokások kérdése. Ha az agyadat arra programozod, hogy ezt kúrával kell elérni, akkor vagy egészséges és életerős nem leszel, vagy vékony. Legrosszabb esetben egyik sem. Egy biztos: tartós fogyást nem lehet úgy elérni, hogy bizonyos időközönként fogyókúrákba kezdesz. A „most épp fogyózom” mondatban már benne van az időlegesség, a végső bukás érzete is, hiszen lesz, amikor „épp nem fogyózol”. Ideiglenes eszközökkel csak ideiglenes eredményeket érhetsz el.
Természetesen ez az elején nem lesz könnyű, de kis idő múlva már magától, erőfeszítés nélkül fog menni. A sportos, kecses test miatti elégedettséged és a megnövekedett energiád miatt ragaszkodni is fogsz a szokásaidhoz. Ennek magjait már 30 nap alatt elvetheted, de ekkor kell a legnagyobb erőfeszítést tenned, és ekkor kell a legnagyobb segítség is.

Tehát ne feledd: a testsúlyod szokások kérdése!

 

Miért nem csináljuk végig a szándékainkat?

Gondolkozz el egy kicsit azon, hogy mi mindent fogadtál meg magadnak az utóbbi időben?

Mennyi valósult meg belőle?

 

Tudjuk, hogy mit kéne tennünk, de aztán mégsem csináljuk meg. Nagyon sokszor még akkor sem, ha az életünk múlik rajta. Az infarktusos betegek 50% – a nem tartja be az orvos életmódváltásra, mozgásra vonatkozó utasításait, pedig az életük múlik rajta. A fogyókúrázók 95% – a abbahagyja a programját, mielőtt célba érne. Abból a 20 000 cigizőből – aki megfogadta, hogy leszokik a dohányzásról 19 millió 400 000 kudarcot vallott.

Viccelődünk ugyan vele, de a végigcsinálás képességének a hiánya egyáltalán nem tréfadolog, általában nagy árat fizetünk érte.

Káros hatással van az egészségünkre, stresszt eredményez, tönkreteszi az önbecsülésünket, a lelki békénket, megakadályoz abban, hogy elérjük kitűzött céljainkat, megfoszt minket és családunkat attól, hogy profitáljunk tehetségünkből, intelligenciánkból.

 

Érezhetően jelentős a probléma, miért nem vesszük komolyan?

Egyrészt azért nem vesszük komolyan, mert túl nagy a játéktér, és egymás után szeghetjük meg az ígéreteinket anélkül, hogy bármilyen azonnali következménnyel szembe kellene néznünk.

Reménykedhetünk abban, hogy velünk nem történik meg a baj, és a túlsúlyunk ellenére sem fognak kialakulni a „társbetegségek”, hátha megússzuk a dolgot. hiszen a nagyapánk is túlsúlyos volt, mégis 100 évig élt.

Igen, nagy a játéktér, és valóban előfordulhat az is, hogy ideális testsúllyal lesz valaki cukorbeteg, vagy magas vérnyomásos, vagy rákos.

Azt hiszem, egészen más tészta lenne, ha nem létezne ez a játéktér és valamennyi be nem tartott ígéretünkért azonnal megkapnánk a számlát.

Azért sem vesszük komolyan, mert a halogatás része az életünknek, úgy lubickolunk ebben a közegben, mint hal a vízben. Tudtad, hogy a rossz szokásokról készült felmérésekben a válaszolók 60%- a megjelöli a halogatást, mint életünk megrontóját?

Lassú szivárgáshoz hasonlítanám a halogatást, amely tudjuk, hogy óriási bajokat fog okozni előbb – utóbb, mégsem törődünk vele. MIndenhol jelen van az életünkben, hozzászoktunk, nem is vesszük észre, nem figyelemfelkeltő, nem hangsúlyos probléma.

Ugyanis az agyunk úgy van programozva, hogy csak azokat a történéseket veszi komolyan amelyek felkeltik a figyelmünket, nagy erővel csörömpölnek, azonnali cselekvésre késztetnek. Ilyenek az autóbalesetek, a tömegkatasztrófák, a bűntények stb.

Ehhez képest nem nagy ügy, hogy valaki abbahagyja az első kis nehézségnél a fitneszprogramját, elhalasztja az edzését, visszasomfordál a komfortzónájába.

Semmi különös, csak a szokásos ügymenet.

 

Mi lehet az oka a végigcsinálási képesség hiányának?

Elárulom, hogy nem akaratgyengeségből, alulmotiváltságból, alacsony önbecsülésből vagy egyéb jellembeli hibákból fakad, hanem az emberi elme paradox működéséből.

Tehát ne ostorozd magad, nem te vagy a világ legnagyobb abbahagyója.

Nem veled van a baj!

 

Egy kis feladat: vegyél elő egy A4-es lapot, és írd össze a halogatásaidat!

Meg fogsz lepődni, mennyi van! Mindegyiikhez írj egy dátumot, amikorra megcsinálod!

Olyan megkönnyebbülés lesz, mintha 50 kg – os zsákokat pakolnál le magadról. Ez az egyetlen módja a halogatások kiseprűzésének.

Ha kiseprűzted, akkor nézzük a SIKER titkát!

Főkuszálj a célodra, csináld meg a következő elvégzendő feladatot, vedd rá a primitív irányítórendszered, hogy működjön együtt, és gyakorold, az új szokásaidat!

A siker receptje: Ne add fel, menj tovább, állj fel, ne add fel, menj tovább, állj fel stb. stb.

A Te sikeredért! Ircsi

Facebook

altair_logo1

"Ne a földre nézz! Rögök közt nincs válasz. Felfelé figyelj!"

Kövess a Facebookon

Kapcsolat

Joósz Andrea 06 70 904 3752
László Irén 06 20 966 4538

HS Sportcentrum
Gödöllő Dózsa György út 152.

Copyright 2018 © Minden jog fenntartva. Készítette: Hornyák Design.