Miért fontosak a stratégiai feladatok?

A 6 hét 6 kg program sikerének egyik fontos pillére a nagyon konkrét, számszerűsített CÉL kitűzése.

A tény, hogy megtaláltuk egymást, azt bizonyítja, hogy nem tartozol az átlagos fogyókúrázók táborába.

Olyan ember vagy, aki hajlandó fejlődni, változtatni, tisztában vagy a célkitűzés fontosságával, a célok leírásának jelentőségével.

A célod mellett elkötelezted magad, és ELHITTED azt, hogy simán meg tudod csinálni az első 6 kg – ot.

AZ I. szakasz látványos eredményei, a még friss akaraterő, egy kis önfegyelem, a nagyon konkrét feladatlista betartása, egy kis tervezés és leszaladt rólad 3 – 4 kg! Hurrá!

(ez is volt a célom az I. szakasszal és a kézbe adott feladatlistával! Csapjon meg a siker szele, legyen kedved rátérni a tanulásra az új szokások kialakítására, begyakorlására.)

(az ünneplés közben ne felejtsd el, hogy eddig eljut a próbálkozók 95%-a!)

 

Nézzük, mit csinál ezután a sikeres 5%?

Tehát HURRÁ! a hangulat, de át kell lépni a II. szakaszba!

Kevesen teszik ezt simán, vannak, akiket szó szerint át kell lökdösni a LASSÚBB, de TARTÓS fogyás szakaszába!

Ebben a szakaszban a tudatosság magasabb szintjére kell lépned a további haladáshoz.

Nem izmozva, még keményebben kell próbálkoznod, hanem másképpen, OKOSABBAN!

A II. szakaszban előbukkanhat az a probléma, miszerint nagyon erősen akarod elérni a következő 6 kg – ot, mégis valamilyen okból kifolyólag nem tudod véghez vinni a tervedet, mintha hiányozna belőled a végig csinálás képessége!
Jól haladsz, aztán történik valami, amire rá lehet fogni, hogy emiatt most kivételesen eltérhetsz a tervedtől, ezért az alkalmat megragadva el is térsz a tervtől. Ám mivel egy ilyen döntés könnyebbé teszi a későbbi kihágásokat, egyre többször térsz el, egyre többször étkezel rosszul, hagyod ki az edzéseket, és mire észbe kapsz, esetleg már az első eredmények is elolvadtak. A kevésbé tudatosak ilyenkor külső okokat keresnek, például:

  • nincs motivációm – pedig a motiváció nem más, mint a célunk érdekében meghozott apró döntések sorozata, aminél általában rövid távú előnyökről mondunk le (pl. 20 perc tévézés, 1 pizza éjfélkor, stb.)
  • beteg volt a gyerek – oké, oké, de meddig?
  • közbejött valami a melóban – miért fontosabb a munkahelyi gond, mint a saját vágyunk és a saját életünk, amit csak egyszer, csak most élhetünk?! Ha a munkahelyre be tudsz áldozni extra időt, akkor az a minimum, hogy magadra is tudj áldozni időt!

A lényeg, hogy a kevésbé tudatos emberek másokat hibáztatnak. Róluk nem is szeretnék beszélni. A tudatosabb emberekben viszont felmerülhet a kérdés: Vajon én szabotálom a saját sikeremet? Ez pedig azért előnyös, mert míg másokat és a tőled független dolgokat nem vagy csak nagyon nehezen tudsz megváltoztatni, addig a saját hozzáállásodra, nézeteidre és gondolataidra azért mégiscsak nagyobb hatással tudsz lenni. Nem mondom, hogy könnyű, de az legalább sikerrel kecsegtet.

 

Vajon valóban te szabotálod a sikereidet? A válaszom: IGEN!

A végig csinálás képességének a hiánya, a sok befejezetlen ígéreted, a sok halogatásod alaposan megtépázhatja az önbecsülésedet, az önbizalmadat lenyomhatja a bányászbéka feneke alá, tehát nagy károkat okozhat! Stressz, frusztráltság, rossz esetben a program abbahagyása lehet a következmény!

Máris megnyugtatlak, nem vagy egyedül ezzel a problémával! Mondhatnám, nem te vagy a hibás, hanem az emberi elme paradox működése. Ebben a szakaszban meg kell, hogy értsd az elméd működését! Nézzük a végletekig leegyszerűsítve:

A TUDATOS elméddel tudod, hogy mit kellene csinálnod, hiszen megfogalmaztad a célodat, tudatosan döntöttél a program mellett. Sajnos a probléma az, hogy a tudatos elménket csak 5% – ban használjuk a mindennapokban. Az agyunk is szereti az automatizmusokat a könnyebb megoldásokat.

A TUDATALATTID a pillanat felelős, úgy működik mint a cápa, ezért is hívják ösztönös irányító rendszernek. Itt vannak az érzelmeid, a téves meggyőződéseid, az esetleg rossz gondolkodásod, a rossz szokásaid. A tudatalattid nem törődik a te 6 kg – os céloddal, most érezd jól magad, ha fáradt vagy, ne menj edzeni, egyáltalán érezd jól magad!

Ugyanakkor tudod jól, hogy a célod eléréséhez a régi szokásaidat át kell írni, új szokásokat

kell kialakítani! E nélkül nem megy! A rossz hírem az, hogy a tudatalattinkat használjuk 95% – ban!

Ezért kell vezetned a szokáskövetőt, mert csak így tudod következetesen rábírni a tudatalattidat az együttműködésre! VEZESD a SZOKÁSKÖVETŐT!

A TUDATTALANODBAN lenn a mélyben még ott lapulnak a régi dolgaid, sikereid, kudarcaid, rossz reagálásaid, ami eddigi életedben történt veled. Ezek fel – fel szállnak kísérteni, ha a kezdeti erős HITEDET felváltja a KÉTELY! ( úristen, ma nem fogytam egy dekát sem, biztos, hogy meg kell ennem ezt a rengeteg kaját? Miért higgyek Ircsinek?)

A jó hír az, hogy ennek a TUDÁSNAK a birtokában már fel tudod tenni a jó kérdést!

HOGYAN TUDOM VÉGIG CSINÁLNI A TERVEMET AZ ELMÉM HIBÁS MŰKÖDÉSE ELLENÉRE?

Mert már megtapasztalhattad, hogy a jó szándék nem elég, nem elég a jó terv, nem elég az erős akarat. Több kell!

A tudatosság magasabb foka ezt is jelenti, hogy proaktívan felkészülsz elmédnek ezekre a szabotázsaira is! Ezért vannak a STRATÉGIAI FELADATOK a programban!

Stratégiai feladatokra tehát azért van szükségünk, mert a cél felé vezető úton nem elég a jó szándék, a jó cél, a jó terv! A szokások átírásához több kell, hiszen az elménk ösztönös irányító rendszere állandóan szabotálni próbálja a sikerünket!

A következőkben sorra vesszük majd a 7 stratégiai feladatot, amelyek reményeim szerint atommeghajtásúvá teszik a programodat!

Sikereket! Ircsi

Facebook

altair_logo1

"Ne a földre nézz! Rögök közt nincs válasz. Felfelé figyelj!"

Kövess a Facebookon

Kapcsolat

Joósz Andrea 06 70 904 3752
László Irén 06 20 966 4538

HS Sportcentrum
Gödöllő Dózsa György út 152.

Copyright 2018 © Minden jog fenntartva. Készítette: Hornyák Design.