Ha követed az alábbi egyszerűen végrehajtható tippjeinket, táplálkozásodat jóval egészségesebbé teheted ételeid zsírtartalmának csökkentésével:
Csökkentsd a zsírt, első lépés: egyél kevesebbet az alábbiakból
– vaj, kemény margarin vagy más szilárd zsír ( ellenőrizzük a címkét, kerüljük az állati zsírokat, a hidrogénezett növényi olajokat, a pálmaolajat )
– nagyon megsütött ételek
– zsíros húsok
– cukrászsütemények
– kekszek, pudingok, kalácsok
– csokoládé
– sajtok
Csökentsd a zsírt, második lépés: cseréld ki az alábbiakat
– zsíros tej helyett sovány tej
– vaj vagy margarin helyett alacsony zsírtartalmú vaj vagy mogyoróvaj
– sült burgonya helyett főtt burgonya
– zsíros húsok, kolbászok, burgerek helyet csirke, hal vagy sovány hús
– kekszek, sütemények helyett riszes keksz vagy gyümölcsszeletek
– csokoládé helyett friss gyümölcs
Csökkentsd a zsírt, harmadik lépés: változtasd meg az alábbiakat
– korlátozzuk a zsírban, vajban való sütést-főzést,használjunk inkább növényi olajokat
– vegyük le a csirke vagy a pulyka bőrét
– grillezzünk, süssünk, pároljunk
– együnk alacsony zsírtartalmú salátaönteteket ecetes ízesítéssel, joghurtos zöldségsalátákat citromos ízesítéssel vagy lime-mal
– válasszunk sovány ételeket zsírosak helyett, ha lehet
Csökkentsd a zsírt, negyedik lépés: fogyassz alacsony zsírtartalmú snackeket
– szendvics, bagett, pita, alacsony zsírtartalmú töltelékkel ( banán, gomolya, csirke, saláta, tonhal )
– angol muffin
– krumplis pogácsa
– popcorn
– zabkása, házi palacsinta
– rizsfelfújt banánnal, gyümölccsel
– pirítós gyümölccsel, mézzel
– szárított gyümölcs
– müzliszeletek
– házi készítésű shake sovány tejjel, gyümölccsel, joghurttal
– alacsony zsírtartalmú joghurt