Hogyan alakíts ki sikeres szokásokat?

Kétféle szokást különböztethetsz meg egymástól:az egyiket sikeresnek, a másikat sikertelen szokásnak hívjuk. A sikeres szokások támogatják az életterved megvalósítását, míg a sikertelen szokások csak az energiádat emésztik fel, de semmilyen eredményt hoznak.

Kétféle szokást különböztethetsz meg egymástól:az egyiket sikeresnek, a másikat sikertelen szokásnak hívjuk. A sikeres szokások támogatják az életterved megvalósítását, míg a sikertelen szokások csak az energiádat emésztik fel, de semmilyen eredményt hoznak. A napi rendszeres tanulás olyan sikeres szokás, ami biztosítja, hogy szellemileg nyitott legyél és folyamatosan fejlődj. A rendszeres testedzés és az egészséges táplálkozás olyan sikeres szokások, amikkel fiatalosan és energikusan tarthatod a testedet.

Az esti tévénézés ezzel szemben sikertelen szokás, ami napi három órát rabol el az életedből. Ennek eredménye csupán a tudati energáid lekötése és a gondolataid megfertőzése olyan gondolatokkal, amik az egotudatod erősítik. Gondolj csak a híradó rémhíreire, amivel nap mint nap elárasztja a televíziót bámuló közönséget, félelmet keltve bennük a világ eseményeivel kapcsolatban. Ugyanilyen sikertelen szokás a rádióhallgatás az autóban vagy a munkahelyen, ugyancsak tele van   kontrollálatlan   negatív   és   destruktív gondolatokkal. Helyette hallgass inkább önfejlesztő hanganyagokat, amik segítségével mindennap új lehetőségeket fedezhetsz fel magad körül.

Ha tudatossá akarod tenni a cselekedeteidet, fel kell térképezned a szokásaidat, fel kell ismerned, hogy melyek támogatnak és melyek amik akadályoznak. Egy sikertelen szokástól megszabadulni szinte lehetetlen. Aki évek óta napi egy doboz cigarettával él, rendkivül nagy erőfeszítéssel tud csak megszabadulni tőle. Az is lehet, hogy a leszokást követően rövidesen visszaszokik rá, hiszen nem írta felül a sikertelen programot, legfeljebb egy időre blokkolta. Minden sikertelen szokást felülírhatsz egy új sikeres szokás bevezetésével. Ez a legjobb módja a változásnak, ahogy a negatív gondolataidat is pozitív gondolatokkal tudod a legkönnyebben felcserélni.

Facebook

altair_logo1

"Ne a földre nézz! Rögök közt nincs válasz. Felfelé figyelj!"

Kövess a Facebookon

Kapcsolat

Joósz Andrea 06 70 904 3752
László Irén 06 20 966 4538

HS Sportcentrum
Gödöllő Dózsa György út 152.

Copyright 2018 © Minden jog fenntartva. Készítette: Hornyák Design.