A mi diétánk alapja a vércukorszabályzás, ezért könnyen beilleszthető a mindennapokba.
Az ételek glikémiás indexére /GI /épülő étrend egy egész életen át követhető egészséges
táplálkozási program, amely magas életminőséget biztosít idősebb korban is.
Mi a GI?
A szénhidrátokat vércukorszint-emelő tulajdonságuk szerint egy 1-től 100-ig terjedő skálán (glikémiás index) osztályozhatjuk aszerint, hogy a szőlőcukorhoz képest milyen mértékben emelik a vér glukóz-szintjét. Azok a szénhidrátok, amelyek lassabban kerülnek szervezetünkben lebontásra vagy lassabban szívódnak fel, alacsony glikémiás indexűek, míg a gyorsabban felszívódók közepes, illetve magas GI – értékűek.
A diéta I. szakaszának célja az anyagcsere átállítása. Ebben a szakaszban főleg alacsony
GI – értékű szénhidrátokat fogyasztunk.
A II.szakaszban már jóval nagyobb a választék, mert a közepes GI – értékű táplálékok is sorra kerülnek.
A diéta III. szakaszában megtanuljuk a magas GI – ételek beillesztését az étrendünkbe, illetve megfelelő párosítással kedvező GI – értékeket alakítunk ki. A szénhidrátok testünk fő energiaszolgáltató vegyületei, így tévhit az, hogy mellőzni kell a szénhidrátokat testsúly csökkentéskor. A zsírok a szénhidrát tüzében égnek el!
A Gi – étrend három féle módon befolyásolja, a testsúlycsökkenést!
1. segíti a gyomortelítettség érzés kialakulását
2. elősegíti a zsírégetést
3. megőrzi az izom mennyiségét