Amit a GI diétáról tudnod kell

A mi diétánk alapja a vércukorszabályzás, ezért könnyen beilleszthető a mindennapokba.
Az ételek glikémiás indexére /GI /épülő étrend egy egész életen át követhető egészséges
táplálkozási program, amely magas életminőséget biztosít idősebb korban is.

Mi a GI?

 

A szénhidrátokat vércukorszint-emelő tulajdonságuk szerint egy 1-től 100-ig terjedő skálán (glikémiás index) osztályozhatjuk aszerint, hogy a szőlőcukorhoz képest milyen mértékben emelik a vér glukóz-szintjét. Azok a szénhidrátok, amelyek lassabban kerülnek szervezetünkben lebontásra vagy lassabban szívódnak fel, alacsony glikémiás indexűek, míg a gyorsabban felszívódók közepes, illetve magas GI – értékűek.

A diéta I. szakaszának célja az anyagcsere átállítása. Ebben a szakaszban főleg alacsony
GI – értékű szénhidrátokat fogyasztunk.

A II.szakaszban már jóval nagyobb a választék, mert a közepes GI – értékű táplálékok is sorra kerülnek.

A diéta III. szakaszában megtanuljuk a magas GI – ételek beillesztését az étrendünkbe, illetve megfelelő párosítással kedvező GI – értékeket alakítunk ki. A szénhidrátok testünk fő energiaszolgáltató vegyületei, így tévhit az, hogy mellőzni kell a szénhidrátokat testsúly csökkentéskor. A zsírok a szénhidrát tüzében égnek el!

 

A Gi – étrend három féle módon befolyásolja, a testsúlycsökkenést!

1. segíti a gyomortelítettség érzés kialakulását

2. elősegíti a zsírégetést

3. megőrzi az izom mennyiségét

 

Tartós fogyás csak mefelelő szénhidrátbevitel jelenlétben, a vércukor egyenletes szintje mellett, és alacsony inzulinszint esetén valósulhat meg. / a magas inzulinszint bezárja a zsírraktárakat. /

A GI – diéta előnyei

• Az alacsony GI-jű ételek-élelmiszerek között sok kifejezetten egészséges
• Ennek az étrend-variációnak a követésével nem zárunk ki semmilyen alapvető élelmiszert napi étkezésünkből, így már pár napos alkalmazás után könnyen betartható mindenki számára.
• Az étrend jól összeállítva gazdag vitaminokban, rostokban, ásványi anyagokban, követése nem jár hiányállapotok kialakulásának veszélyével.
• A fokozatos vércukorszint-emelkedés későbbre tolhatja ki az éhségérzet jelentkezését, így nem következik be a magas glikémiás indexű ételek fogyasztását

Facebook

altair_logo1

"Ne a földre nézz! Rögök közt nincs válasz. Felfelé figyelj!"

Kövess a Facebookon

Kapcsolat

Joósz Andrea 06 70 904 3752
László Irén 06 20 966 4538

HS Sportcentrum
Gödöllő Dózsa György út 152.

Copyright 2018 © Minden jog fenntartva. Készítette: Hornyák Design.