Ami a célod eléréséhez szükséges

A Végigcsinálom programban pontosan meghatároztuk, számszerűsítettük az elérendő célodat.

Megterveztük azokat a feladatokat, amelyeket meg kell csinálnod ahhoz – minden egyes nap – hogy elérd a kívánt eredményt. Valamennyien tisztában vannak azzal, hogy nem lesz sétagalopp a célig vezető út. Két dologra hívnám fel a figyelmedet ebben az írásban, ami segítségedre lehet az ÚTON.

 

ÖNFEGYELEM
Mi is az önfegyelem?

Az önfegyelem nem más, mint megtenni a célunkhoz elengedhetetlenül szükséges dolgokat / a kellő mennyiségben és minőségben/ akár van kedvünk hozzá, akár nincs.

A programban tudod hogyan és mit kell enned, hányszor kell edzened, mennyi kalória elégetésére van szükség edzésenként. A baj nem itt van.

A baj ott van, ha nem teszed meg, amiről tudod, hogy meg kellene tenned. Nem teszed meg, akár van hozzá kedved, akár nincs – hanem megteszed, amikor kedved van, vagy sokan még akkor sem…

Jegyezd meg jól: Önfegyelem nélkül semmilyen célt nem lehet elérni!

A fenti mondatot olvasd el újra, mert ha a siker titkát keresed, hát megtaláltad!

Ha arra vagy kíváncsi, miért nem vagy (elég) sikeres, miért nem érted el ezt vagy azt a célodat-nem érdemes semmilyen csodamegoldást, woodoo – technikát keresned, vagy valami spirituális titokkal megmagyarázni a helyzetet. Egyszerűen arról van szó, hogy még nem elég erős az önfegyelmed.

 

RENDSZERESSÉG, RENDSZER, RITMUS és LENDÜLET
Az ember elég könnyen hozzá tud szokni bármilyen körülményhez.

Ezt lehet nézni mindkét oldalról:

Ha kiesel a ritmusból, nagyon könnyen elkényelmesedsz, és nehezen, vagy egyáltalán nem tudsz visszaállni az eredeti tempóra
illetve a másik oldal is igaz: ha felveszel egy ritmust és azt tartod is, nagyon rövid idő után kényelmessé válik, és hosszú távon is tudod tartani.
Úgyhogy azt tanácsolom Neked, ha megvan a lendület, ha megvan a rendszer, ha megvan a ritmus, a legfontosabb, amire törekedj minden egyes nap, hogy ne ess ki belőle!

Ha a célod eléréséhez három edzés kell, akkor muszáj kitűznöd célként, hogy nem maradhat el edzés!

EGYETLEN EGY SEM!

Kizárt, ez nem fordulhat elő! Ugyanis ha kimarad, az olyan, mint egy aprócska luk egy homokkal teli lufin. Ha nincs szerencsénk, akkor a nyomástól a kis luk elkezd tágulni, és kihasad a lufi oldala.

Elég egy kis hézag a ritmuson és máris megtörik az egész rendszer. (akkor már a kaját sem fogod betartani és máris visszaszivárogtak a régi szokások) nem maradhat ki alkalom!

De miért is marad ki egy edzés? Általában azért, mert edzés előtt olyan gondolataid támadnak, hogy ne menj el edzeni. Fáradt leszel, fáj valamid, sok a meló stb. Ha Te nem leszel hajlandó fegyelmezni ezeket a gondolatokat, máris RÉST VÁGSZ a PAJZSON! Kiesel a ritmusból, és ha kimarad nem egy, hanem valamiért még egy edzés, akkor már elkezdett szokássá válni a kimaradás!

Ha ezen a ponton nem állsz vissza AZONNAL, akkor azt kockáztatod, hogy abbahagyod az edzést.

Tehát: ne ess ki a ritmusból, vagy ha kiestél azonnal állj vissza!

Miért?

Amikor az érzelmi döntésedet / fáradt vagyok) megindokolod logikusnak tűnő érvekkel, csak még nagyobb baj lesz belőle. Ezt hívja Csernus doki megintellektualizálásnak.

Azt figyeltem meg, minél okosabb valaki, annál inkább logikusnak tűnő érveket tud kitalálni, hogy felmentse magát az alól, hogy meg kelljen csinálnia, amit a céljához meg kellene csinálnia…

Az érv sokszor logikus, jól megállja a helyét, igaz, korrekt, áll! ÉÉÉÉÉÉS?

Mit ad Neked az érv az életedbe, az érv csak egy gondolat (amit nem fegyelmeztél meg) ami megrabol téged, és a célod elérésének útjába áll.

Ne felejtsd el! VAGY ÉRVED VAN, VAGY ERDMÉNYED! Vagy igazad van, vagy boldog vagy!

Úgyhogy azt javaslom: tartsd a ritmust, és ha kiestél, azonnal állj vissza!

A Te sikeredért! Ircsi

Ahogy végigolvastam elég keményre sikerült így vasárnap délután, de Te is tudod a lelked mélyén, hogy van benne igazság!

Facebook

altair_logo1

"Ne a földre nézz! Rögök közt nincs válasz. Felfelé figyelj!"

Kövess a Facebookon

Kapcsolat

Joósz Andrea 06 70 904 3752
László Irén 06 20 966 4538

HS Sportcentrum
Gödöllő Dózsa György út 152.

Copyright 2018 © Minden jog fenntartva. Készítette: Hornyák Design.